Even voorstellen…
Als nieuw gezicht bij het KAD wil ik mezelf en het KAD graag kort introduceren.
Ik ben Gerhard Geurtse, 57 jaar, “happily married with five kids” en sinds een paar weken mede-eigenaar van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen.
Met een achtergrond als levensmiddelentechnoloog ben ik ruim 25 jaar geleden de wereld van (toen nog) de ongediertebestrijding ingestapt en er nooit meer weggegaan. De wereld van plaagdieren en hun leefwijze is fascinerend en de uitdaging van de interactie met onze menselijke leefomgeving hebben mij altijd geïntrigeerd.
Van ongediertebestrijding naar plaagdierbeheersing en van sales, via bedrijfsleiding, naar ZZP… maar altijd betrokken bij de ontwikkeling en professionalisering van ons vakgebied.
Het KAD neemt in Nederland een unieke positie in. Het KAD is een onafhankelijke organisatie die kan putten uit een brede kennis en jarenlange ervaring op het gebied van plaagdieren. Door objectief onderzoek en participatie in (overheids)ontwikkelingen, kunnen wij plaagdierbeheersers, overheden en particulieren informeren, adviseren, begeleiden en opleiden.
Het KAD wil door deze kennisoverdracht en onderzoek meer bewustwording creëren over plaagdieren en hun aanwezigheid, en stelt daarbij preventie en duurzaam plaagdierbeheer op basis van IPM centraal.
De onafhankelijkheid van onze organisatie en het borgen van deze onafhankelijkheid is essentieel voor het KAD en haar bestaansrecht. Het KAD is een zelfstandige organisatie, zonder organisatorische of financiële banden met andere belanghebbende partijen.
Bij de uitvoering van opdrachten voor derden op het gebied van onderzoek en advisering stellen medewerkers zich onafhankelijk op in hun oordeelsvorming, conclusies en rapportage. Beïnvloeding van resultaten of rapportages door bijvoorbeeld externe druk wordt tegengegaan doordat medewerkers geheel zelfstandig onderzoeken en rapporteren, zonder tussenkomst van derden.